donderdag 22 maart 2018

Eerste week met één velomobiel.

Donderdag


Na de grote dag van het ophalen moest ik mijn spierpijn er een beetje uit rijden.
Dus ben ik met mijn zusje naar stal gefietst. Dit is maar 8km heen en 8 terug.
Maar dit is perfect om te kijken hoe het is om met een velomobiel dagelijkse tochten te testen.

De tocht ging niet harder dan 18km/u, maar dit was niet erg. Bochten zijn nog altijd wennen. En ik vergeet het knipperlicht ook nog altijd uit te zetten. 

Eenmaal op stal aangekomen lopen daar twee boerboelen(Grote honden). Waarvan eentje buiten was. De hond vond dit niet heel grappig. Dus toen ik riep kwam hij kwispelend en blaffend naar mij toe gelopen. Het duurde wel even voordat de hond het rare groene ding vertrouwde.
(En nog steeds niet helemaal).

Vrijdag


Iedere vrijdag ga ik naar opa en oma. Dit is nog geen kilometer enkele reis. Maar wilde heel graag mijn fiets laten zien. Aangezien zowel opa als oma niet goed gaan betreft gezondheid.

Dit was mijn eerste keer dat ik ook op de weg gereden heb. Het is een 30km weg met een vrij fietspad. Dus als ik snelheid heb de weg op en de rotonde over. Dit voelde even vreemd omdat ik dat met mijn open ligger niet zomaar kan en mag doen.

De velo was eigenlijk net iets te groot voor de achtertuin. Maar hij paste naar een flink aantal steken. 
Maar oma vond hem erg mooi en opa was zeker geïnteresseerd. Hij heeft even lekker rond gekeken en vond de techniek erg mooi maar ingewikkeld.

Zaterdag

Zaterdag ben ik naar mijn andere oma geweest. Die woont schuin tegenover mijn opa en oma. Maar ik ging met mijn vader samen. Dus achter mijn vader aan gefietst.

Oma heeft er even naar gekeken met een leuke reactie. In het dialect zij ze: here me god wat een vliegtuug. Nou dat was voor  mij genoeg. Maar Oma vind het dus echt niks. Maar is blij voor me.

Zondag

Ik ben zondag niet wezen fietsen. Maar wel heb ik zitten nadenken.
Er zou nog altijd een sticker op moeten komen. Dus mijn idee heb ik doorgezet door op mijn computer nog wat te knutselen voor een definitief resultaat.

Maandag

Niet echt wat gedaan. Deze sla ik dus lekker over.

Dinsdag

Ik ben druk bezig geweest om een ledverlichting strip in te bouwen. uiteraard in fel groen.
Deze is mijn binnenverlichting als ik in het donker in mijn fiets moet zijn om spullen te pakken.
Beetje druk mee geweest. Maar met een mooi resultaat.
Foto moet nog komen.

Woensdag

De eerste dag echt alleen fietsen. Weer naar stal, het is toch een verplichting.
Dit was erg leuk. Ook mensen die mij daadwerkelijk zien als kleine auto. Er in een stuk dat fietspad weer naar de weg toe gaat. Zo kan ik in het midden gaan rijden. Eenmaal op klinkers rijd ik niet hard en op het (fietspad) rijd ik netjes rechts. Met meer dan genoeg ruimte is er geen auto die er langs op komt. Zou het komen door de 4 wielen?

Donderdag

Vandaag ben ik erop uit gegaan om van alles te kopen. Ik moest sloten hebben. Dus ben ik rond gaan rijden. Meteen maar testen wat ik met mijn nieuwe groene ding kan. Tegen de wind in hard rijden.
Dit was geen succes. Boven de 35 begon ik  lichtelijk te slingeren. Maar dat is met tegenwind hard genoeg. Na bij de winkel te zijn gekomen en een slot te hebben gevonden is er toch weer interesse naar mijn nieuwe aanwinst.

Toch nog maar even naar een fietsenzaak om wat kleine dingetjes te zoeken. Daar gevonden wat ik zocht terug naar huis. Bij de eerste verkeerslichten was het al raak. Een vrouw pakte haar telefoon. Toen zij groen hadden stopte de man die er naast zat de auto zodat vrouwlief een foto kon maken. De rij achter hun was niet blij dus werd er meteen getoeterd.

Toen ik zo groen had kon ik eindelijk door. Maar kwam langs het bedrijf die ook stickers doet maken. Meteen maar gestopt om te vragen of ze daar ook reflectie stickers hebben. En ja hoor dat hadden ze.
Dus gevraagd of ze iets voor me konden betekenen. Na een aantal minuten hadden ze het al in de computer helemaal zoals ik het wilde hebben. Maar wanneer kunnen ze dat erop maken?

Nou er was wel een gaatje om half 5. Perfect dan zit het er vandaag dus al op.
Dus om half 5 was ik daar. Dit vonden ze erg leuk omdat ze nog nooit zo'n fiets hadden moeten doen.

Dit ging eigenlijk best snel. En ben ik nu tevreden. Mijn velo heeft nu officieel zijn naam.

The GreenThing is nu bijna compleet. Alleen nog zijn velgen doen en een camera zoeken.

Het erop maken en plaats bepalen.


Het resultaat.


Het totaal plaatje.


En het totaal met reflecterende stickers.

Sorry voor de wazige foto. Dit was wat lastig fotograferen.


Het is niet mijn idee iedere week te bloggen. Maar voorlopig zal dit in regelmaat zijn. Aangezien alles nieuw en leuk is. Het blijft een hele ervaring hoe mensen reageren. Geweldig zo af en toe. Soms ook wel vervelend of vreemd. Maar dit leer ik allemaal wel.

6 opmerkingen:

 1. Ze zeggen steeds dat ze je niet kunnen zien maar stoppen wel voor een foto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi André, ja nu je het zegt. Daar had ik nog niet over nagedacht.

   Verwijderen
 2. Hoi Kjeld,

  Wen er maar aan, aan dat fotograferen en filmen onderweg.......Als ik € 1,-- had gekregen voor elke foto of film die van de Strada gemaakt is had ik een stuk minder moeten sparen om de QV aan te schaffen........En het word ook niet minder, ook de QV word in de zomer soms 5x/dag vastgelegd.
  In elk geval: geniet er zoveel mogelijk van, fiets ze!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri, Dat fotograferende mensen kijken vind ik best grappig.
   Maar inderdaad, als je elke foto €1,- zou krijgen is de fiets ineens niet meer zo duur op het eind. Dan zou je hem bij wijze van terug verdienen.

   Dat genieten gaat wel goed komen. Ik ben er in ieder geval super blij mee.
   Dank je wel.

   Verwijderen
 3. Ik vraag er altijd 10 euro voor 😁. Eigenlijk moet je het gewoon op je fiets zetten . 10 euro per foto, overmaken naar ....😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou wat zijn. Het geld zou dan binnen stromen in één dagje door het centrum fietsen XD

   Verwijderen